Elegantno i profinjeno vino iz Hrvatskog Podunavlja, od selekcije grožđa, koje savršeno balansira primarne voćne arome, utjecaj odležavanja u hrastu i tercijarne note u razvoju. Dodatak 10 % cabernet sauvignona doprinosi strukturi, osigurava čvršće tanine za dulji potencijal odležavanja te dodaje kompleksnost. 12 mjeseci odležavanja u 500 L bačvama od slavonskog hrasta (kombinacija novih i starijih nepaljenih bačvi) obogatilo je vino složenim aromatskim profilom i dodatno omekšalo tanine.
Srednje intenzivna granatna boja odražava sazrijevanje, dok miris otkriva izražene arome kuhanih crvenih bobica, te sviježe brusnice, maline, borovnice i kuhane šljive. Utjecaj slavonskog hrasta pridonosi notama karamele, vanilije i suptilan dim, koji se elegantno stapaju sa zemljanim i šumskim aromama u razvoju. Tanini su svilenkasti i savršeno zaokruženi, dok strukturirano tijelo vodi do dugotrajnog, toplog i elegantnog završetka.
Preporučamo dekantirati.
Poslužiti na temepraturi između 16 i 18 °C.